Förloppet

När en anhörig dör tar du som står närmast ansvar för begravningen. Detta gör du enklast genom att kontakta begravningsbyrån. Begravningen ska ske inom en månad och någon vecka därefter kommer en samlingsfaktura från begravningsbyrån. Som beställare blir man betalningsansvarig och vi hjälper dig med ett intyg som gör att du kan reglera fakturan från den avlidnes konto.
Efter begravningen återstår att göra bouppteckning och ordna med eventuell gravsten.

Vi tillgodoser alla önskemål, och för de flesta av våra kunder slutar räkningen på mellan 13000-65000 kr.

luisa-rusche-2016
Vad kostar en begravning?

Varje dödsfall föranleder att den avlidne, oavsett begravningsceremoni, måste omhändertagas, läggas i en kista och transporteras. Vad som sedan påverkar kostnaden är personliga val såsom storleken på annons, blomsterarrangemang, minnesstund efter begravningen. Vid en större, eller av andra skäl tidskrävande begravning, ökar också byråns arbetskostnader.

Vad kostar en begravning?

Annons

Att annonsera i tidning är fortfarande det vanligaste sättet att tillkännage ett dödsfall. En dödsannons har en viss struktur och varje tidning har sin layout. Vi hjälper dig att utforma annonsen till en personlig och korrekt tillkännagivelse.

Du har stor möjlighet att göra annonsen personlig genom att välja symbol, verser och andra detaljer som känns angelägna. Nedan finner du länkar till symbolregistret och versarkivet.

Symbolregister Versarkiv

StockSnap_JAPA7F9L4R
Kistor och urnor

Människan är unik och har behov av integritet. Ett eget rum där hen kan stänga sin dörr. Kistan blir det sista låsta rummet. En kista väljer man utifrån estetiskt, personligt och ibland ekonomiskt perspektiv. Vi säljer kistor från Fredahl Rydéns. Här finner du ett urval ur deras sortiment.

Kistor

I Sverige är kremation vanligt. Åtta av tio föredrar att kremeras framför att kistbegravas. Vi säljer urnor från Fredahl Rydéns. Urvalet av urnor är stort, klicka nedan för att se vårt sortiment.

Urnor

StockSnap_K00C5Q0JKR
Blommor

Blommor används i stort sett vid alla högtider. Vid en begravning blir det dessutom ett sätt att uttrycka känslor när orden inte räcker till. Att smycka kistan och platsen däromkring med blommor, förhöjer det estetiska intrycket och påminner om livets förgänglighet. Genom att sända ett blomsterarrangemang till en begravning visar man de anhöriga att man deltar i deras sorg och uttrycker sin egen saknad.

Traditionellt brukar kistan dekoreras med blommor från de allra närmast anhöriga. Andra vanliga former är sorgbukett (stående arrangemang), krans och hjärta. Det finns möjlighet att välja kort eller band med hälsning.

Är du bjuden till begravning och vill skicka ett blomsterarrangemang kan du beställa det genom oss.

Beställ blommor

kaboompics_Close-ups of leaves, flowers and fruit on trees, part 1(1)
Musik

Musik är ett viktigt inslagen vid en begravning. Genom musikvalet har man möjlighet att skapa personlighet och karaktär till begravningsstunden. Vi har ett brett kontaktnät av musiker och solister som kan tillgodose alla önskemål. Dessutom finns möjlighet att hämta inspelad musik från många olika källor.

Läs mer om Musik

pexels-photo-164821
Programblad

Att få ett programblad i sin hand när man kommer till en begravning är för alla en trygghet och dessutom något som kan bevaras som ett minne. Tillsammans med Lundby Tryckeri, som i flera decennier har levererat förstklassiga trycksaker till begravningsbyråer i hela Sverige, kan vi erbjuda obegränsade möjligheter till personligt utformade programblad.

Lundby Tryckeri

Bild 006
Minnesstund

Att dela en måltid har alltid varit ett naturligt sätt att umgås och dela tankar. När släkt och vänner träffas för begravning är minnesstunden ett tillfälle som kan vara än mer angeläget.
Vi hjälper er att arrangera det som känns bäst för er.

pexels-photo-172491
Gravsten

Gravstenen eller minnesvården är en bestående symbol. För kommande generationer bevarar och hedrar den minnet av någon som stod oss nära i livet. Att utforma den personligt, tidlöst och värdigt kräver båda kunnande och engagemang. Genom Göteborgs Stenhuggeri tel. 031-12 61 38 eller GRF Gravstenar tel. 031-55 30 70 får du professionell hjälp.

A photo by Austin Neill. unsplash.com/photos/ZahNAl_Ic3o